HOME   
 DOWNLOAD   
  LINKURI   
  CONTACT   
 
 
 
ISTORIC
CATEDRE
SPECIALIZARI
GALERIE FOTO
PLAN DEZVOLTARE
OFERTA DE SCOLARIZARE
ACTIVITATI EXTRASCOLARE
COMISIA DE CALITATE
OLIMPIADE
PROIECTE
LEGISLATIE SI CURRICULUM
PRESA
 
PESTERA URSILOR
PESTERA MEZIAD
STANA DE VALE
PADIS
 
 
           
 

" He who dares to teach must never cease to learn." ( "Acela care indrazneste sa predea, nu trebuie sa inceteze niciodata sa invete.")

Prof. Baicu Mihaela
Colegiul Tehnic “Unirea” Stei

   
 

„" He who dares to teach must never cease to learn." ( "Acela care indrazneste sa predea, nu trebuie sa inceteze niciodata sa invete.") Aceasta este deviza care m-a calauzit cand m-am hotarat sa ma inscriu in cursa obtinerii unui grant Comenius in cadrul " Programului de invatare pe tot parcursul vietii " (www.anpcdefp.ro), prin "Agentia Nationala de Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale."


In perioada 30 ian.- 12 febr. 2011 am participat la un curs de formare pentru profesorii de limba engleza in orasul Exeter, comitatul Devon din sud vestul Angliei impreuna cu reprezentanti din inca cinci tari: Germania, Franta, Polonia, Estonia si Turcia. Cursul, intitulat " British Institutions,
Language and Culture", s-a derulat la centrul I.P.C. ( International Projects Center) Exeter si s-a concretizat in 32,5 ore de pregatire, 2,5 ore de cercetare, 2,5 ore petrecute la Exeter Crown Court ( Curtea de Justitie a Coroanei), unde am participat ca spectatori la un proces in desfasurare si 15
ore de excursii ghidate cu valoare istorica si culturala in orasul Bath si in parcul natural Dartmoor. Cursul s-a incheiat cu vizita capitalei, Londra, unde am vizitat obiectivele turistice reprezentative ale orasului si am participat la un spectacol de teatru.


Datorita faptului ca am optat sa fiu cazata la o familie gazda am avut sansa de a observa indeaproape stilul de viata si obiceiurile specifice poporului britanic. Ospitalitatea, politetea, civilizatia si diversitatea culturala m-au ajutat sa apreciez la maxima valoare aceasta experienta care si-a pus amprenta definitiva asupra dezvoltarii mele profesionale si personale.
Cunostintele asimilate legate de institutiile britanice : biserica, sistemul legislativ, politic, presa, monarhia precum si insusirea de noi idei de predare utile orei de limba engleza au fost punctele cheie ale activitatii de formare.

   
 
 
       
Home | Download | Linkuri | Contact
Copyright © 2014 Colegiul Tehnic Unirea Stei
Webmaster: Florea Emil