HOME   
 NOUTATI   
  LINKURI   
  CONTACT   
 
 
 
ISTORIC
CATEDRE
SPECIALIZARI
GALERIE FOTO
PLAN DEZVOLTARE
OFERTA DE SCOLARIZARE
ACTIVITATI EXTRASCOLARE
COMISIA DE CALITATE
OLIMPIADE
PROIECTE
LEGISLATIE SI CURRICULUM
PRESA
 
PESTERA URSILOR
PESTERA MEZIAD
STANA DE VALE
PADIS
 
 
           
 

Bursa Comenius la Universitatea Sapienza din Roma
„Eurodidaweb – Pedagogical Use of Internet and Multimedia Tools”

Prof. ing. Ileana Popa
Colegiul Tehnic “Unirea” Stei

   
 

Doamna prof. Popa Ileana de la Colegiul Tehnic “Unirea” Stei a avut sansa de a participa în perioada 02.05.2011 - 06.05. 2011 la o bursa de formare Comenius la cursul „Eurodidaweb – Pedagogical Use of Internet and Multimedia Tools” desfasurat la Universitatea “Sapienza” din Roma. Cursul a primit finantare dubla: prin programul sectorial Comenius, în cadrul programului de învatare pe tot parcursul vietii, cu fonduri de la Comisia Europeana si prin Fondul Social European (FSE), în cadrul programului sectorial Dezvoltarea resurselor umane (POSDRU).
Obiectivul cursului a fost învatarea unui soft (Plone), necesar crearii paginilor Web pentru a putea fi folosit în predarea la clasa.


Cursul cu participanti din urmãtoarele tãri ale Uniunii Europene: Grecia, Turcia, Suedia, Finlanda, Lituania, Cipru, si, un numar mare de profesori români, s-a bazat pe utilizarile practice ale calculatorului si internetului în activitatile de învãtare si predare. Cursul a debutat cu tema ,,Perspective istorice ale web-ului”, la sfârsitul mileniului al doilea si evolutia world wide web. Ni s-a prezentat importanta platformelor educationale si caracterizarea lor. Am construit un web Plone „Eurodidaweb Plone” - „Europaclub” cu teme diferite caracterizând obiective turistice importante din Roma si nu numai.


Posibilitatea de a beneficia de formare profesionala europeana, si, de a face schimb de experienta cu ceilalti colegi din Uniunea Europeana este o facilitate la îndemâna fiecarui profesor, care prin intermediul Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale, pot accesa burse pentru cursurile de formare Comenius, puse la dispozitie pe site-ul agentiei la www.anapcdefp.ro.


La sfârsitul cursului participantii au primit câte un Certificat de Mobilitate Europass si un Certificat de participare.
Participarea la acest curs de formare ofera posibilitati multiple de îmbogatire a cunostintelor generale, atât profesionale, în domeniul specialitatii, cât si al dezvoltarii competentelor europene de comunicare într-o limba straina, de folosire a noilor tehnologii, de a lucra în echipa.

   
 
 
       
Home | Download | Linkuri | Contact
Copyright © 2014 Colegiul Tehnic Unirea Stei
Webmaster: Florea Emil