HOME   
 NOUTATI   
  LINKURI   
  CONTACT   
 
 
ISTORIC
CATEDRE
SPECIALIZARI
GALERIE FOTO
PLAN DEZVOLTARE
OFERTA DE SCOLARIZARE
ACTIVITATI EXTRASCOLARE
COMISIA DE CALITATE
OLIMPIADE
PROIECTE
LEGISLATIE SI CURRICULUM
PRESA
 
PESTERA URSILOR
PESTERA MEZIAD
STANA DE VALE
PADIS
 

COLEGIUL TEHNIC UNIREA STEI a luat fiinta in anul 1962, sub denumirea de Grupul Scolar Minier, continuand activitatea de pregatire a cadrelor necesare industriei miniere, din judetul Bihor, inceputa in anul 1952 printr-o unitate special profilata in acest scop si care si-a intrerupt activitatea in anul 1959.

Infiintarea acestei unitati de invatamant s-a dovedit imperios necesara atat economiei judetului nostru, cat si populatiei din zona pregatind personal de specialitate ca: maistrii electromecanici, maistrii minieri si tehnicieni geologi.

Incepand din anul 1965 aria de pregatire s-a extins la pregatirea de muncitori prin scoli profesionale in meseriile electrician de mina, lacatus de mina, miner, sondor de mina, preparator de minereuri, strungari, sudori si alte meserii practicate in industria miniera. Din anul 1975 a luat fiinta LICEUL INDUSTRIAL NR. 2 Petru Groza cu profilele mine-petrol-geologie, mecanic si electrotehnic. In anul 1991 liceul isi schimba denumirea in GRUP SCOLAR MINIER PETRU GROZA, iar din anul 1993 devine GRUP SCOLAR UNIREA STEI prin preluarea profilelor tehnologice de la LICEUL AVRAM IANCU STEI, care devine liceu teoretic.

Incepand cu anul scolar 1995-1996 GRUP SCOLAR UNIREA STEI se unifica cu SCOALA PROFESIONALA AUTO STEI pastrandu-si denumirea, devenind unul dintre cele mai mari licee din judet si singurul din oras care pregateste forta de munca pentru zona Stei, cat si pentru zonele limitrofe, avand personal calificat cu rezultate deosebite. Dinamica dezvoltarii scolii a permis cresterea numarului de elevi de la aproximativ 100 la infiintare, la peste 1200 in prezent reusind sa se adapteze din mers noilor cerinte de forta de munca.

Incepand cu anul scolar 2009-2010 vine si satisfactia binevenita si binemeritata de ridicare institutiei de invatamant la rangul de Colegiu Tehnic, astfel Grupul Scolar Industrial Unirea Stei devine COLEGIUL TEHNIC „UNIREA” STEI. Conducerea Colegiului Tehnic "Unirea a inteles ca viitorul scolii depinde de flexibilizarea ofertei educationale, de adaptarea acesteia la cerintele pietei muncii, oferta educationala suprapunandu-se perfect peste posibilitatile de absorbtie a fortei de munca pe care Steiul si zona limitrofa le au, dovedind profesionalismul managementului celui de care se leaga, de ani buni, destinele scolii: directorul Voicu Burta.

Home | Download | Linkuri | Contact
Copyright © 2014 Colegiul Tehnic Unirea Stei
Webmaster: Florea Emil